dimecres, 13 de desembre del 2017

Any 12, Nº2, octubre 2017

REUNIONS DE TUTORIA PER GRUPS - CLASSE  
  
Durant el mes d’octubre es faran les reunions de tutoria de grup amb els pares. En aquestes reunions es lliurarà als pares de nou alumnat, la contrasenya per accedir al programa de seguiment tutorial GESTIN. 

Tingueu en compte aquestes dates:

3r i 4t ESO,  18 d'octubre a les 18,00 hores

1r i 2n ESO, 25 d'octubre a les 18,00 hores


Per als pares d'alumnat de la USEE es farà una reunió informativa prèvia, els mateixos dies, però a les 17,00 hores (alumnat USEE de 1r i 2n dia 25 d’octubre;  alumnat USEE de3r i 4t dia 18 d’octubre)  i després enllaçaran amb la reunió tutorial del grup classe corresponent.


HORARI DE SECRETARIA (ADMINISTRATIVA)

Per qualsevol gestió amb l’administrativa del centre, cal que tingueu en compte l’horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 11:30 a 13:30

Si us plau, tingueu-ho en compte tant les famílies com l’alumnat, abans de fer qualsevol gestió o trucada telefònica, atès que fora d’aquest horari no us podrà atendre.


OBERTURA DE L’AULA CAFETERIA I EL RESTAURANT PEDAGÒGIC EL MOLÍ


Des del dia 10 d’octubre ja funciona, a les hores del pati, l’aula cafeteria/cantina oberta a l’alumnat. Els alumnes hi poden comprar begudes no alcohòliques i sucs naturals, també entrepans i pastes.

A partir del dia 17 d’octubre torna a obrir al públic en general, el Restaurant de pràctiques de El MolíConcretament, de dimarts a divendres. Els dilluns estarà tancat. 

Us animem a venir algun dia i comprovar l'esforç del nostre alumnat i professorat dels cicles de Cuina i Restauració. Tingueu present aquesta informació:  

A partir de dimarts 17 d’octubre de 2017 tornem a obrir les portes del nostre

RESTAURANT PEDAGÒGIC EL MOLÍ per al curs 2017-18!


Veniu a dinar, gaudiu del servei i la cuina del nostre alumnat.

Els dimarts i dimecres hi ha un menú de 13€, amb plats de cuina
catalana o de mercat.

Els dijous i divendres oferim un menú de degustació complet (15€),

amb plats de cuina nacional, internacional i d’autor.


Tots els menús inclouen beguda, aigua i cafè.

Adreça: AV. D’ICÀRIA, 7

          
Les reserves només es poden fer  telefònicament al telèfon del Restaurant el Molí.

 608561862 

o enviant un mail a l’adreça

m41718ehvo@gmail.com
(Al telèfon de l’institut no es fan reserves).


VIATGE D’ESTUDIS D’ANGLÈS DE 3r D’ESO

L’INS Marta Marta ofereix la possibilitat de realitzar un VIATGE LINGÜÍSTIC a un país de parla anglesa.  Aquest any està previst visitar la ciutat costanera de HASTINGS al sud-est d’Anglaterra durant el mes de juny de 2018.

Es tracta d’una activitat restringida a una selecció d’alumnes que han de complir una sèrie de requisits, ja que aquesta activitat té la finalitat de premiar l’alumnat amb alt rendiment acadèmic, una actitud de treball continuat i bon comportament, a més d’un nivell acceptable d’anglès.

Els pares de 3r rebreu informació d’aquest viatge i de les seves condicions, el dia 18 d’octubre a les reunions de tutoria per grups, per si fos del vostre interès.
Si el vostre fill/a està interessat en aquest viatge lingüístic i compleix amb els requisits bàsics per anar-hi, haureu d’omplir una sol·licitud d’admissió que se us lliurarà el dia de la reunió de pares i entregar-la a les professores Mari Fernández o Sílvia Candelich abans del dia 27 d’octubre.  Posteriorment es publicarà el llistat d’alumnes admesos i es farà la convocatòria a la primera reunió informativa del viatge.

*NOTA IMPORTANT: Si no hi ha un mínim de participants, el viatge quedarà suspès.
  
  
VIATGE DE FI DE CURS DE 4t D’ESO 

L’INS Marta Mata ofereix a tot l’alumnat de 4t la possibilitat de realitzar un viatge cultural de Fi de Curs i de l’ESO. Està programat de fer-lo entre el 13 i el 20 de juny de 2018 (la previsió de dates pot canviar segons circumstàncies de transport).

Durant el curs es fan diverses activitats per recollir fons i poder aconseguir diners per finançar part del cost. 

L’únic requisit és tenir una bona conducta, com a garantia que el comportament a l’estranger serà l’adequat.

El dia 18 d’octubre, després de la reunió tutorial de 4t per grups o sigui sobre les 19 hores es farà la primera reunió informativa del viatge al gimnàs de l’institut. Rebreu convocatòria específica.


ALUMNES PADRINS 
(PROJECTE DE TUTORIA ENTRE IGUALS)


Ja han començat les sessions del projecte de tutoria entre iguals entre  alumnes de 1r i de 3r d’ESO. 

Es tracta de facilitar la interacció entre companys utilitzant els recursos dels propis alumnes. Es proposen models de prevenció, d’actuació i resolució davant possibles conflictes en un pla d’igualtat. Ajuda, dóna seguretat i aporta estratègies d’empoderament als alumnes nous o més petits. Promou la solidaritat i l’empatia.

Primer de tot a la tutoria de 1r s’ha preparat un qüestionari amb una bateria de preguntes per als que seran els nous padrins de 3r. Preguntes tipus: A quina escola vas fer primària? Què és el que més t'agrada de l'institut? Com va ser el teu primer dia quan vas arribar a 1r? Coneixies molta gent? Quins consell em donaries?

A 3r, les tutores recorden que l’objectiu de l’activitat s’inclou en el marc de l’acollida dels alumnes de 1r i també es prepara un qüestionari per al moment de la trobada amb els més petits.

Els papers dels padrins, amb les descripcions i les preguntes, es recullen i es porten a les classes de 1r, llavors les tutores reparteixen les descripcions de cada padrí de 3r als apadrinats assignats de 1r, segons les parelles establertes prèviament a PAT per les tutores i les coordinadores. 

Després, es fa la trobada conjunta durant uns 20 minuts, es torna a classe i es fa una valoració. Hi ha un calendari previst de trobades entre padrins i apadrinats, però a l’hora del pati sempre pot ser un bon moment per anar-se veient i, si cal, ajudar. En properes trobades de padrins i apadrinats es parlarà de temes com les votacions dels delegats a l’Institut, idees per fer campanya electoral, tasques…

L’objectiu és que els alumnes més petits se sentin acollits pels més grans i s’adaptin als canvis que suposa el pas de l’escola a l’institut. Per als alumnes més grans també és un treball de maduresa i solidaritat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada